FAQ

Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over Untamed Kombucha

We verzenden jouw kombucha via DHL, of PerBakfiets. De laatste optie is alleen voor lokale bezorgingen. Alle andere bestellingen gaan mee met DHL.

Bestellingen via PerBakfiets doordeweeks besteld vóór 12:00, dan heb je de kombucha dezelfde dag in huis. Bestel via DHL vóór 13:00 en je hebt het de volgende dag in huis m.u.v. zondagen.

Andere uitzonderingen van toepassing, bekijk hier ons verzendbeleid.

Jazeker, we leveren door heel Nederland! Lokale bestellingen worden verzonden via PerBakfiets.nl en alle andere verzendingen via DHL. Lees hier alles over verzenden.

Jazeker, we verzenden onze kombucha ook naar België. Dit doen we via DHL. Lees hier alles over verzenden.

Ja! Kombucha bewaar je in de koelkast op 2-7 °C. Dit is omdat kombucha verder fermenteert als het niet gekoeld bewaard wordt. De smaak van kombucha kan dan veranderen, en ook het koolzuurgehalte kan veranderen. Om de smaak en houdbaarheid van Untamed Kombucha te garanderen moet het dus bewaard worden in de koeling.

In Untamed Kombucha zit koolzuur, dus wanneer je het schut krijg je hetzelfde effect als bij andere koolzuurhoudende dranken zoals bier en cola.

In onze kombucha's, en vooral bij de Legendary Lime vind je wat bezinksel. Dit kunnen kleine deeltjes fruit of gember, maar ook gist zijn. Wij raden aan om de Legendary Lime dus rustig te walsen zodat alles loskomt van de bodem van de fles. Maar schut niet!

Je kunt je bestelling wijzigen of annuleren zolang we deze nog niet hebben verwerkt. Flesjes kunnen we gemakkelijk uit een doos halen, maar zodra door DHL of PerBakfiets is aangenomen kunnen we niets meer wijzigen of annuleren.

Je kunt je kombucha binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen of komen brengen. Dit mag zonder rede. De producten moeten in verkoopbare conditie worden teruggestuurd. Lees hier ons volledige retourbeleid, inclusief de kosten.

Op afspraak is het mogelijk om aan te komen. Er is geen winkel of horeca bij de brouwerij, vandaar dat je alleen via een afspraak de brouwerij kunt bezoeken.

Over Kombucha

Hier lees je de antwoorden op meest gestelde vragen over kombucha in het algemeen.

Kombucha is een fris, bruisend, non-alcoholisch drankje dat je maakt door thee te fermenteren. Hét alternatief voor alcohol en frisdrank. Het is een natuurlijk fermentatieproces van gisten en bacteriën die de thee en suikers gebruiken om er kombucha van maken.

Ja, kombucha is vegan. In kombucha worden alleen maar plantaardige ingrediënten gebruikt. Als smaakmakers gebruiken we fruit, kruiden en specerijen.

Veel mensen drinken het als onderdeel van hun gezonde levensstijl. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat kombucha gezond voor je is. Kombucha zou gezond zijn omdat het bommetje vol zit met probiotica, vitamines and antioxidanten. Dit zou bijdragen aan de gezondheid van je darmen en immuumsysteem.

Untamed Kombucha bevat veel minder suiker dan frisdrank en is alcoholvrij. Je bent dus gezond bezig als je een kombucha drink in plaats van je frisdrank en alcoholische dranken.

Untamed Kombucha is alcoholvrij. Technisch gezien bevat kombucha net zoveel alcohol als een overrijpe banaan, verwaarloosbaar weinig dus. Lees ons blog over alcohol in kombucha hier.

Ja, kombucha is halal. In kombucha zit een verwaarloosbare hoeveelheid alcohol als bijproduct van het fermentatieproces. Hetzelfde vind je in een overrijpe banaan. Lees meer over alcohol in kombucha in onze blog.En in kombucha worden alleen plantaardige ingrediënten gebruikt.

Kombucha smaakt lichtzoet en lichtzuur. Kombucha is absoluut niet bitter of zout. De thee geeft body aan kombucha. Iedere slok wakkert de dorst nog meer aan. De aroma van onze kombucha's komt voornamelijk van de thee en de eventuele toevoegingen zoals fruit en gember. In de Natural Beauty kun je groene appel ruiken, wat afkomstig is van het fermentatieproces.

Kombucha is verfrissend en lekker. Je kunt het drinken als alternatief voor alcohol. Bijvoorbeeld als je op woensdagavond op de bank zit, of als je nog moet rijden, of gewoon geen zin hebt in alcohol.Kombucha is ook een mooi alternatief voor frisdrank. Dus als je geen zin hebt in veel te zoete drankjes, dan kun je een kombucha drinken. Het is ook veel gezonder om al die suiker te laten staan.

Je kunt kombucha uit een glas of direct uit de fles drinken. Kombucha kan extra verfrissend zijn als je er ijsklontjes bij doet, maar het is zeker niet nodig. Door het uit te schenken uit een glas krijg je meer aroma's tot je, waardoor je smaakbeleving groter is. Je kunt van kombucha's ook heel gemakkelijk een cocktail maken.

In Untamed Kombucha zitten alleen de basisingrediënten en toevoegingen zoals fruit en specerijen. De basisingrediënten van kombucha zijn water, thee en ruwe rietsuiker. We persen al onze fruitsappen en ook gember zelf, dus we weten precies wat er in onze kombucha gaat.

Een kombucha zwam, ook wel een SCOBY genoemd, groeit bovenop de kombucha tijdens het fermenteren. Dit bestaat uit cellulose, hetzelfde materiaal als waar planten uit bestaan. Het ziet eruit alsof het van een andere planeet komt en voelt heel glibberig aan.

In de zwam leven ook dezelfde bacteriën en gisten die de kombucha fermenteren. Deze zitten ook in de vloeistof eronder. Je kunt de zwam dus hergebruiken voor een volgende batch kombucha, al is de vloeistof veel belangrijker. Lees meer over kombucha brouwen in ons blog.