De burgemeester op bezoek

Stel je voor: het zonnetje schijnt en zelfs van binnen krijg je een warm gevoel. De vogels tjilpen melodieus en creëren een zoete symfonie die onze oren serenadeert. De kombucha vloeit en laat een aangename en verfrissende smaak achter op onze tong. We hebben het inderdaad over hoe de start van ons Untamed Kombucha avontuur aanvoelt, en dat is niets minder dan opwindend en spannend. We hebben ons met hart en ziel gestort op het maken van de perfecte kombucha, en het harde werk heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

Courageous Curcuma

Onze laatste en misschien wel beste creatie is de Courageous Curcuma - een heerlijke kombucha die vol zit met de perfecte mix van Oolong thee uit Taiwan, kurkuma en gember. De zorgvuldigheid die hiermee gepaard gaat zorgt voor een harmonieuze balans van smaken die dansen op je tong en een blijvende indruk achterlaten. Deze kombucha is ronduit verrukkelijk en binnen de kortste keren een fan-favoriet is geworden.

Burgemeester op bezoek

Maar laten we het hebben over het echte hoogtepunt van de afgelopen weken - het bezoek van de burgemeester van Gemert-Bakel. We stuurden hem een uitnodiging in een opwelling, zonder te verwachten dat hij zou komen. Én of hij van de partij wilde zijn! Hij kwam aan op zijn vertrouwde fiets, en als een koning had hij meteen een glas kombucha achter de kiezen. We deden er alles aan om de gelegenheid onvergetelijk te maken - slingers, confetti, en zelfs een paar danspasjes kwamen eraan te pas. Dat laatste is misschien wat overdreven, maar we hebben het kantoor opgefleurd met een paar goede vondsten uit de kringloopwinkels. Het was een gedenkwaardige gebeurtenis voor ons allemaal. Het Eindhovens Dagblad was erbij om verslag te doen, met een mooi geschreven artikel de dag erop. We zorgden voor een ochtend om niet te vergeten met onze vrienden, familie, de krant en natuurlijk de burgemeester!

Burgemeester Gemert-Bakel Michiel van Veen en Joris van den Broek van Untamed Kombucha proosten het eerste glas

Waar is Untamed Kombucha verkrijgbaar?

Onze kombucha is nu op meer plekken verkrijgbaar dan we kunnen tellen (op twee handen) - van hippe biercafés tot gezellige eethuisjes en leuke buurtwinkels in Gemert, Uden, Eindhoven en enkele omliggende plaatsen. We zijn blij met de groeiende interesse en vraag naar onze kombucha. Bovendien zijn we enthousiast om onze Courageous Curcuma, Legendary Lime en Natural Beauty mee te nemen naar bierfestivals zoals Schenk in Aarle-Rixtel en Gimmert Gist in Gemert, waar we het gaat tappen om verpakkingsafval te verminderen. Niets is immers zo ‘untamed’ als een ongeremde festivalsfeer en we willen ons enthousiasme met iedereen delen.

Driemaal is scheepsrecht

We hebben veel geleerd van onze bottel ervaringen, zoals hoe belangrijk het is om tegen etenstijd klaar te zijn. De eerste twee rondes waren gevuld met tegenslagen, van het leren begrijpen van de nieuwe apparatuur, tot op hol geslagen koolzuur en net iets té gezellige koffiepauzes. Maar bij onze derde ronde hadden we alles onder controle, en we slaagden er zelfs in onze laatste fles voor 17.00 uur te vullen. Dat is een opluchting, aangezien vaderlief al aan het eind van onze eerste ronde had voorgesteld dat we toch maar op zoek moesten gaan naar personeel. We verbeteren voortdurend ons proces en onze technieken om aan de groeiende vraag naar onze kombucha te voldoen, en we zijn benieuwd waar naartoe dit is leidt.

Groepsfoto met vrienden en familie bij Untamed Kombucha. Dit is ook een deel van de vrijwillegers.

Rustig aan doen?

We voelen ons echte pioniers, maar het is nog lang geen tijd om rustig aan te gaan doen.. We hebben grote plannen voor de toekomst, en we zijn enthousiast om ze tot bloei te zien komen. Met onze toewijding en passie zijn we ervan overtuigd dat we iets heel bijzonders kunnen creëren, en we kunnen niet wachten om het met de wereld te delen. De toekomst is rooskleurig en we zijn klaar om alle uitdagingen aan te gaan die op ons pad komen!